Vores løbere og gængere fortæller...

Jan Junker
Race rapport Thorshavn Marathon 2019

Hermed en beretning fra Thorshavn Maraton der blev løbet søndag d. 2. juni 2019. Det var et temmelig trist vejr med 6-7 grader blæsende og med en let støvregn.

Jeg havde fået lokket min løbekompis Ole med til løbet, så vi var to fra løbeklubben til start. Der var 121 der gennemførte maraton, 324 der gennemførte den halve distance, 44 på 10 km og 42 på 5,5 km.

Ruten var den samme som sidste år: Man starter på torvet i centrum. Løber en lille prolog frem til en rundstrækning på 5 km. Denne gennemføres halvanden gang for halv og hel maraton løberne hvorefter man løber ud af byen efter 7,5 km. Her løber man en ud og hjem tur hvor man vender i en lille by der hedder Kaldbak efter 23,5 km. Så det er en strækning på 16 km ud og 16 km hjem. Så man rammer Thorshavn efter 39,5 km og løber derefter ca. 3 km på vej hjem mod torvet hvor man startede.

Ruten er kuperet, men i betragtning af hvad der ellers er af bakker på Færøerne, er den ikke så frygtelig hård som den kunne være. De første 7,5 km går temmelig meget op og ned inden i byen. Den hårdeste del af ruten er de sidste 1,5 km før vendepunkt i Kaldbak.

Inden starten stod Ole og jeg og snakkede. Og blev enige om at løbe hver for sig, da jeg havde en forventning om at løbe en del hurtigere end hvad Ole realistisk ville kunne forvente at løbe på. Han har vist løbet 70 km i hele Maj måned. Så han var da i det mindste vel restitueret kan man sige?

En kvindelig dansk løber kom over til os og skulle lige høre hvad vi forventede at løbe på. Og jeg nævnte at det nok godt kunne ende på mellem 3:30 – 3:45, men at jeg lige ville se det lidt an pga. det dårlige vejr da jeg frygtede kulden. Og hun havde selv en forventning om at løbe på mellem 3:30 og 3:45. Så vi ønskede hinanden godt løb og havde en forventning om at vi nok ville se hinanden ude på ruten.

Min tid blev 3:36:04 og det er en smule langsommere end sidste år. Men man bliver jo ikke just yngre og vejret var jo altså noget bedre sidste år. Det med vejret er jo så ikke nogen rigtig god undskyldning. For vinderen i år løb i ny rekord for løbet, nemlig 2:36:30. Han har for øvrigt vundet løbet de tre seneste år.

Lisser Riishøj
Vandring på Køge åstien søndag den 8. september 2019

Vi var 7 friske gængere og løbere der kørte fra Borup med bus til Køge. Det regnede, så vi var lidt betænkelige, men da vi nåede Køge, var regnen stoppet, og vi fik dejligt vejr.

Vi gik den skønne tur i flot natur i moderat tempo. I Spanager indtog vi vores frokost ved den hyggelige shelterplads.

Videre gik turen til Regnemark, hvor vi fik en velfortjent kop kaffe/te med kage. De sidste km gik også i fin stil, selvom om nogle var lidt trætte.
Vores tur tog ca. 5 timer. Vi gør det igen til næste år, så håber vi at der er endnu flere der har lyst til at tage turen sammen med os